Laatu

Laatu

Ovelus-tuotteiden laatuun panostetaan tuotantoprosessin kaikissa vaiheissa raaka-aineen valinnasta valmiin tuotteen viimeistelyyn asti.

Oksaton sormijatkettu massiivipuu

Kaikki Ovelus-tuotteet valmistetaan laadukkaasta massiivipuusta. Paneeli- ja rimakattotuotteissa materiaalina on oksaton sormijatkettu mänty. Valmiiseen tuotteeseen jää esiin puun kaunis syykuviointi, mutta ei tummina erottuvia oksankohtia. Sormijatkosten ansiosta kattoon ei muodostu häiritseviä yksittäisten rimojen sävyvaihteluita vaan valmiin kattopinnan yleisilme on rauhallisen tasainen. Sormijatkos myös poistaa puun luonnollisia jännitteitä, jolloin pitkätkin paneelit pysyvät suorina.

Pintakäsittelyllä pidempi käyttöikä ja parempi kulutuskestävyys

Ovelus-tuotteiden pintakäsittelyaineina käytetään vesiohenteisia, myrkyttömiä maaleja, lakkoja ja puunsuoja-aineita. Pintakäsittelyaineiden tekninen toimivuus lisää paneelituotteiden kulutuskestävyyttä ja käyttöikää suojaamalla puuainesta kosteudelta, likaantumiselta ja auringonvalolta. Puunsuoja-aineet ja lakat korostavat puun luonnollista ulkonäköä ja maalipinta tuottaa peittävämmän lopputuloksen.

Viimeistelty lopputulos piilokiinnityksellä

Paneeleiden asennus tapahtuu piilokiinnityksellä välilistan viistopinnalta. Naulausjäljet jäävät piiloon ja lopputulos on viimeistellyn tyylikäs.

Ovelus-paneeleiden asennustapa jättää tilaa puun luontaiselle elämiselle. Aito massiivipuutuote reagoi huoneilman kosteusvaihteluihin kutistumalla ilmankosteuden ollessa alhainen ja laajenemalla ilmankosteuden kohotessa. Ovelus-paneelijärjestelmässä vain välilista on kiinteästi naulattu alustaansa. Itse paneeli jää näin ollen vapaasti kellumaan välilistojen väliin, jolloin riski kosteuselämisestä johtuviin halkeamiin on normaalia paneelituotetta pienempi.